Egejska regija

Bodrum-grad begonija i zaljeva je elitno tursko ljetovalište smješteno na živopisnom poluostrvu, na granici Sredozemnog i Egejskog mora izmedu Marmarisa i Kušadasija, a sam grad se nalazi na poluostrvu precnika 60 km.  U antičkoj Grčkoj je bio poznat kao Halikarnas, a u srednjem vijeku kao Petronium. Nalazi se na poluostrvu Bodrum, u blizini sjeverozapadnog ulaza u zaljev Gekova, nasuprot grckog ostrva Kos. Grad Bodrum ima preko 32.000 stanovnika i danas je poznat turistički/jahting centar. Gradom dominira tvrđava Halikarnas, kao jedinstven primjer srednjovekovne arhitekture, koju su podigli vitezovi pridošli sa Rodosa. Tvrđava je nekada bila zatvor, a danas je pretvorena u podvodni arheološki muzej sa eksponatima koji datiraju još iz Bronzanog doba. Bodrum danas nosi reputaciju centra turske umjetnosti, sa svojim mnogobrojnim galerijama, prijateljskom i pomalo boemskom atmosferom kojom grad odiše. Za ljubitelje noćnog života, tu je i plutajući disko Bodrum klub, veliki katamaran staklenog dna koji prima 2.000 ljudi, a oko 2 sata iza ponoći kreće na četvoročasovnu plovidbu.

Marmaris je poznato ljetovalište u Turskoj, na oblama Egejskog mora. Marmaris je nekada bio samo malo ribarsko naselje, danas je preraslo u moderan turistički grad, jedan od najljepših  na jugozapadnoj obali Turske. Marmaris je udaljen oko 80 km od Kušadasija i oko 100 km od Bodruma. Nalazi se na severozapadnoj strani od ostrva Kos u Grckoj, a do susednog grčkog ostrva Rodosa je nepun sat vožnje hidrogliserom. U gradu živi preko 28.000 stanovnika.  Marmaris nudi ugodan odmor u grčkom stilu i sa svojim čudesnim plažama, lijepom obalom, ljubaznim ljudima, dobrom hranom i u novije vreme sagrađenim prestižnim hotelima,  Marmaris je postao jedno od najljepših mjesta za odmor. Čuven je po bučnom i veselom noćnom životu, velikom broju restorana, klubova i barova koji se protežu duž cijele obale.

Ičmeler – izuzetno popularan turisticki gradić u neposrednoj blizini Marmarisa. Nalazi se u uvali sa dugom pješcanom plažom, najljepšom u regiji, okružen je planinama pod borovom šumom. Cijelo mjesto je posveceno isključivo turizmu sa izuzetno uređenom infrastrukturom koju čine hoteli, restorani, prodavnice. Sa Marmarisom je odlično povezan lokalnim dolmušima.

Kušadasi je prva turisticka destinacija u Turskoj na obali Egejskog mora, u oblasti Ajdin. Kušadasi je poznat po lijepim pješcanim plažama, u neposrednoj blizini Kušadasija nalaze se brojni historijski i arheološki lokaliteti, prije svega Efes. Kušadasi važi za glavnu destinaciju kruzera. U blizini se nalazi ostrvo Pigeon u kome se nalazi utvrđenje – vizantijski dvorac, tvrđava iz 17. vijeka sada je pretvorena u hotel. Kušadasi se može pohvaliti modernim vodenim parkovima kao i noćnim životom.