Tajland

   se nalazi u središnjem delu Indokine. Graniči se sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mianmarom. Pre svega, ovo je zemlja susretljivih i znatiželjnih ljudi širokog osmeha. Simbol sreće – slon, pratiće vas na svakom koraku i nezaobilazna je uspomena sa putovanja po Tajlandu. Brojni kipovi Bude čuvaju mir raskošnih hramova. Upoznaćete neobične vrste voća, a ne treba zaboraviti da je hrana na Tajlandu atrakcija sama za sebe. Najveća reka je Menam Hao Praja, što na njihovom jeziku znači majka voda. Zemlja je bogata dragim kamenjem i rudama.

Phuket je ostrvo smešteno na jugozapadu Tajlanda, u Andamanskom moru. Nalazi se u istoimenoj provinciji, čiji glavni grad takođe nosi ime Phuket. Phuket je najveće ostrvo u Tajlandu, a prostire se na površini od 540 kvadratnih kilometara. Ovo je jedna od najpopularnijih destinacija u jugoistočnoj Aziji.

Stari grad je jedno od najvećih obeležja grada Phuketa. U ovom istorijski bogatom delu grada mogu se videti svetilišta, hramovi ( budistički i kineski ), ukrašene i lepo očuvane prodavnice, atraktivni kafići, privatni i javni muzeji, pa čak i mala ulica crvenih fenjera. Tu su i grandiozne kinesko – kolonijalne palate koje su podizali baroni kalaja pre više od 100 godina. Restorani i kafići koji se nalaze u starom gradu sjajni su za odmor i osveženje tokom užarenih dana.

Wat Chalong je jedan od najznačajnijih hramova u Phuketu, i svake godine ga posećuju hiljade ljudi. Ukrašen je beskonačnim odrazima stotina sitnih komada stakla i sa nekoliko pagoda. Tokom određenih praznika ovaj hram postaje domaćin sajma na kome se može uživati u raznim oblicima tajlandske hrane. Velika šteta bi bila doći u Phuket a ne posetiti Wat Chalong.