Sharm El-Sheikh

DATUM POLASKA:

CIJENA:

2022.
5 dana

od   KM

Nekada najposećenije ljetovalište u azijskom delu Egipta, poznat i kao Azurna obala Egipta, nalazi se na samom jugu Sinajskog poluostrva, ponovo se vraća u ponudu.

Hurgada ili Sharm? Ako ste više ljubitelj ronjenja i dobrog provoda uz zaista luksuzne hotele, onda je Sharm bolji izbor za vas. Za nijansu je moderniji od Hurgade, mada to je danas teško uporediti, posebno što se Hurgada u poslednjih par godina dok je Sharm bio u mirovanju, razvila i proširila dosta.  More je izuzetno bistro, tirkizno i toplo, a prizor je još nestvarniji sa pustinjom u zaleđu morske obale. Morsku obalu Sharm el Sheikha, dužine oko 50 km, čine tri koralna zaliva: Naama Bay, Sharks Bay i Nabq Bay.

Postoji nekoliko turističkih centara u kojima se turisti mogu zabaviti u večernjim časovima. Naama Bay najstariji centar ljetovališta, poznat je po šetalištu uz samu obalu, brojnim hotelima, tradicionalnim restoranima, kafićima i prodavnicama. Soho, sasvim različit od starog grada ali takođe zanimljiv, moderan deo Sharm el Sheikha, u blizini hotela Savoy, sa muzičkom fontanom, mnoštvom moderno uređenih kafića, prodavnica i raznih atrakcija na šetalištu. Za kupovinu suvenira ili poklona preporučujemo Old Market, tradicionalnu pijacu ili savremeno uređen shopping centar Mercato.

6 ATRAKCIJA U OKRUŽENJU KOJE MORATE POSETITI:

Ras Mohammed nacionalni park, Thistlegorm mesto za ronjenje, Naama Bay, Jednodnevni izlet u manastir Svete Katarine i Shark’s Bay. Polasci su organizovani iz Beograda (Big Blue, Faros Tours i Way Out)

PROGRAM PUTOVANJA:

Cijena uključuje:

  •  

Cijena ne uključuje:

  •