Saranda & Ksamil

DATUM POLASKA:

CIJENA:

2022.
5 dana

od   KM

Saranda je grad pri samom jugu Albanije, nedaleko od granice sa Grčkom, izlazi na Jonsko more i jedno je od najpopularnijih ljetovališta u Albaniji. 
Sam grad Saranda ima oko 35.000 stanovnika, nalazi se na prelijepoj lokaciji, okružen morem i planinama i odlična je destinacija za sve kategorije turista – porodice, mlade, ali i za starije turiste. 
Saranda ima izraženu mediteransku klimu, jako toplu morsku vodu i više od 300 sunčanih dana godišnje. 
Kada su u pitanju same plaže u Sarandi, možemo preporučiti African beach, Mango i Flamingo plaže, kao i gradsku plažu u Sarandi na kojoj slobodno možete postaviti svoj peškir, bez plaćanja ležaljki.
Ipak, one najlepše plaže, za koje mnogi kažu da su i neke od najljepših u Evropi, nalaze se u okolini Sarande. Preporučujemo da posjetite  Pasqyra i Manastirsku plažu.

Ksamil je malo mjesto koje izlazi na obalu Jonskog mora, sa svega 3.000 stanovnika, ali tokom ljetne sezone ovo mjesto posjeti izuzetno veliki broj turista, kako iz Albanije i regiona, tako i iz čitavog svijeta.
Ksamil se smatra jednom od TOP 3 destinacije u Albaniji koje morate posjetiti jer za ovaj dio albanske rivijere kažu da je prava evropska egzotika. Guardian je 2013. godine uvrstio Ksamil u 20 najboljih evropskih plaža za odmor.
Ono što je specifično za Ksamil i jug Albanije je da sezona kupanja počinje već krajem aprila i traje do kraja septembra. Ipak, najtopliji period je od juna do sredine septembra, kada je u Ksamilu i najveći broj gostiju. Prosječna dnevna temperatura tokom ljeta je od 28 do 30 stepeni, noćna od 18 do 20 stepeni.

PROGRAM PUTOVANJA:

Cijena uključuje:

  •  

Cijena ne uključuje:

  •