Sarajevo

DATUM POLASKA:

CIJENA:

07.06.2020.
1 dana

od  25 KM

Znam, toliko puta ste bili u Sarajevu. Jeli ćevape, baklavu i pili kafu na Baščaršiji. Da li ste ikada prošetali sa vodičem, slušajući zanimljive priče o našem glavnom gradu? Za one koji se odluče da odvoje jedan dan i provedu ga s nama, nudimo jednu takvu priču. Započet ćemo je, o čemu nego o ljubavi, pričom o Admiri i Bošku, i njihovoj nesretnoj ljubavi… Da li znate kako je Marijin dvor dobio ime, ispričat ćemo Vam! Znate li priče o našim herojima iz Drugog svjetskog rata, o Valteru i poznatom filmu „Valter brani Sarajevo!“ Pitajte, naši vodiči sve znaju.

PROGRAM PUTOVANJA:

Obilazak započinjemo u dijelu grada za koje se vežu mnoge priče i legende. Bentbaša priča priču o Hadži-Šabanovoj kafani i Inat kući – i pravom bosanskom inatu. Dalje, s druge strane Miljacke, posjetit ćemo Vijećnicu – simbol grada i jednu od najljepših građevina iz Austro-Ugarskog doba.
Nedaleko je i Baščaršija i Sebilj, historijski dio grada iz Osmanskog perioda, poslije kojeg ćemo šetnjom obići Gazi Husrev-begovu džamiju, Sahat kulu i bezistan. Tu počinje i Ferhadija – glavna šetnica, uživajmo onda u „malom Beču“ i arhitekturi Sarajeva, potom katedrali Srca Isusova. Vidjet ćete i Jevrejsku četvrt i Sinagogu. Znate li da se zbog toga Sarajevo naziva i Jeruzalem Evrope? Na svega nekoliko stotina metara, uvjerit ćete se da je Sarajevo mjesto gdje se susreću različite kulture, mjesto gdje se susreću Istok i Zapad. Poslije „male škole“ idemo na ćevape i poredićemo koji su bolji. Popit ćemo kafu i sok od mente u Malim dajrama ili Kući sevdaha…A onda sa pjesmom do Trebevićke žičare. Uživajte u sevdahu, ćejfu i bogatoj ponudi grada Sarajeva, i naravno, vratite nam se opet!

Cijena uključuje:

  • prevoz turističkim autobusom
  • lokalni vodič za Sarajevo
  • pratilac putovanja
  • troskovi pripreme i organizacija putovanja

Cijena ne uključuje:

  •