PetrovaC

Petrovac je malo primorsko mjesto koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini. Brojni zalivi, duge plaže i male pjeskovite uvale, najljepše su u ovom delu Jadrana. Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv. Okolna priroda je bujna, zelena i iznenađujuća. 

Petrovac je još jedno lijepo turističko mjesto u budvanskoj opštini koje je posljednjih decenija izraslo u gradić hotela i vila sa apartmanima i sobama, a koji ima i druge potrebne uslove za odmor savremenih turista. Danas on raspolaže savremenim hotelima, mnogobrojnim vilama i apartmanima za odmor koji imaju ukupni kapacitet od preko 20.000 kreveta.

Pored velike i lijepe, pjeskovite petrovačke plaže, duge 600 metara, u njenoj blizini je po mnogo čemu jedinstvena plaža Lučica (220m), zatim plaža Drobni pijesak i nekoliko manjih pjeskovitih uvala koje Petrovac svrstavaju u red najljepših turističkih destinacija Crnogorske obale.

Petrovcu se veoma često gosti godinama vraćaju jer su u njemu otkrili privlačni mir i ljepotu njegovih plaža koji ga po mnogo čemu čine posebnim, ali su i dobra mogućnost za posjetu i obilazak i drugih mjesta na južnom dijelu Jadrana.