Oman i Abu Dabi

Oman, Muscat
DATUM POLASKA:

CIJENA:

08.11. - 16.11.2022.
9 dana

od  1.649 1.449 KM

Iako je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kojem caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom, te srdačnim i gostoljubivim stanovništvom. Ovo putovanje odvest će vas u prelijepu prijestolnicu Muskat i brojnih kulturno historijskih spomenika. Zaustavit ćemo se u obalnom mjestu Sur gdje ćemo na obali svjedočiti kako velike zelene kornjače polažu jaja. Odvest ćemo se do Nizwe u kojoj ćemo imati priliku osjetiti uzavrelu atmosferu na tradicionalnoj pijaci. Utvrda u Nizwi i palača Jabreen oduševit će nas svojim skladom i ljepotom.

Iz Omana ćemo produžiti u Abu Dabi, gdje ćete provesti nezaboravno vrijeme u fantastičnom hotelu sa pet zvjezdica koji se nalazi direktno na plaži.

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Istanbul u 16:05. Planirano slijetanje u Istanbul je u 19:55 po lokalnom vremenu. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi let za Muscat u 21:35.

Nastavak leta za Oman. Planirano vrijeme slijetanja u Muscat je sljedeći dan u 03:20 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole te transfer do hotela. Prijava u hotel. Odmor. U poslijepodnevnim satima je planiran fakultativni izlet: Obilazak grada Muscata (Kraljevska opera – Muttrah Souk – Palata Al Alam) Na izlet krećemo u 15:00. Proći ćemo pored potpuno nove Kraljevske opere (samo spolja), ova zgrada odražava savremenu omansku arhitekturu i ima kapacitet da primi maksimalno 1100 ljudi. Sultan Qaboos Bin Said oduvijek je bio ljubitelj klasične muzike i umjetnosti. Proći ćemo pored Qurum Cornichea gdje stanovnici Muscata vole noću šetati sa svojim porodicama. Zaustavit ćemo se u tradicionalnom Mutrah Souku za kupovinu suvenira, pogledati Omanski muzej kulture, tradicije i historije. Zatim ćemo prošetati dalje prema mjestu odakle ćemo imati predivan pogled na palaču Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, palaču Al Alam (samo spolja), koju čuvaju dvije utvrde, tvrđava Jalali i tvrđava Mirani. Slobodno vrijeme, povratak u hotel i noćenje.

Na izlet ćemo krenuti u 8 sati ujutro. Obilazak započinje posjetom čarobnoj Velikoj džamiji Sultan Qaboos, raskoši jedinstvene islamske arhitekture.

* Imajte na umu da žene moraju biti u potpunosti pokrivene od glave do članaka, a muškarci treba da nose duge pantalone da bi mogli ući u Veliku džamiju.

Naš izlet nastavljamo odlaskom do Wadi Bani Khalidu – oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu. Osvježit ćemo se u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima. Čari doline možemo iskoristiti za plivanje ili treking. Nastavljamo prema starom pomorskom gradu Sur, poznatom po svojem pristaništu i brodogradilištu tradicionalnih omanskih drvenih ribarskih brodova (dhow) koji se i danas grade ručno. Posjet utočištu kornjača na plaži Ras Al Jinz, gdje zelene kornjače, nakon hiljada prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Povratak u Muscat u kasnim večernjim satima. Noćenje

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: Ostrvo Damaniyat prirodno je stanište za jedinstvene populacije podvodnog svijeta, okružene kristalno plavim vodama i netaknutim pješčanim plažama. Ova ostrva pored raznolikih koraljnih grebena posjećuje nekoliko ugroženih vrsta, uključujući ptice koje često posjećuju ovo ostrvo. Imat ćete priliku za uživanjem u netaknutim plažama, te snorkeling. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Za navečer predlažemo večeru na brodu DHOW DINNER CRUISE (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen

Nizwa je nekada bila glavni grad Omana. Proći ćemo kroz tradicionalni Souk gdje možete kupiti neke suvenire prije nego što posjetite tvrđavu Nizwa s velikim kružnim tornjem – pokušajte zamisliti život unutar tvrđave u 17. stoljeću. Izlet nastavljamo odlaskom do do Bahle, šarmantnog gradića okruženog starim zidom dugim 12 km; posjetite mjesto gdje izrađuju keramiku, a također i staru utvrdu Bahla, jednu od najstarijih u Omanu. Zatim krećemo prema Misfat Al Abreenu, smještenom u zapanjujućem krajoliku iznad terasastih plantaža palmi datulja. Ovo je rijedak prizor u Omanu jer se većina palmi uzgaja na ravnicama. Drevne kuće i porušena karaula smještena na planini dopunjuju scenu. Povratak u Muscat. Noćenje.

Doručak Odjavljivanje iz hotelskih soba. Prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji za čuvanje iste. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do nekog od Beach klubova, gdje ćete moći uživati na prekrasnim plažama Muscata i Omanskog zaliva. Povratak u hotel. Transfer na aerodrom. U večernjim satima let za Abu Dabi. Po slijetanju u Abu Dabi, pasoška kontrola i transfer do hotela. Noćenje,

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u samostalnom istraživanju Abu Dhabija ili fakultativni obilazak ovog grada. Pridružite nam se i upoznajte glavni grad UAE, veličanstveni Abu Dhabi. Naučit ćete sve ono što niste znali o ovom svjetski poznatom gradu, kao što su džamija šeik Zayed, grad Abu Dhabi, otok Saadiyat i još mnogo toga. Ovaj sveobuhvatni izlet idealni je uvod u glavni grad UAE i otok na kojem se nalazi. Naša prva stanica bit će u džamiji Sheikh Zayed Grand, jednoj od najvećih džamija na svijetu. Prekrasna džamija u potpunosti je obložena u mramoru, a sadrži i zamršenu islamsku dekoraciju i rezbarije, kao i opsežne krajobrazne radove. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje ćemo se voziti spektakularnim Cornicheom, pored bijele džamije, modernih visokih zgrada… Preostali dio izleta bit će posvećen prolazu kroz poznati projekt otoka Saadiyat, gdje se grade muzeji Louvre i muzeji Guggenheim kako bi upotpunili sliku ABU DHABI-ja kao kulturnog grada. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

Doručak. Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na prekrasnim plažama Abu Dhabija U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni izlet u pustinju. Pridružite nam se i istražite pustinju Abu Dhabi. Nakon uzbudljive vožnje preko pješčanih dina, posjetit ćemo farmu kamila i promatrati zalazak sunca s dina. Naše putovanje će se nastaviti sve dok ne stignemo do našeg tradicionalnog arapskog kampa, i tamo ćete imati priliku isprobati niz aktivnosti kao što su slikanje kanom, trbušni ples, šiša, arapski slatkiši i kava važni za kulturu beduina. Nakon zalaska sunca, večera s roštiljem bit će poslužena pod zvjezdanim nebom, uz živu zabavu kako bi se osiguralo da imate noć za pamćenje. Također ćete biti tretirani tradicionalnim arapskim gostoprimstvom, s arapskom kahvom. Povratak u hotel i noćenje

Safari. Povratak.

Cijena uključuje:

 • Avio karta sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja – (20 kg + 7 kg)
 • 5 noćenja u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama) u Muscatu
 • 3 noćenja u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama) u Abu Dabiju – hotel Oryx ili sličan
 • Transferi od aerodroma do hotela i nazad
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Pratioca grupe

Cijena ne uključuje:

 • Fakultativne izleti- cijene u nastavku
 • Viza za UAE – 100 USD / VIZA ZA OMAN – 45 USD
 • Potvrda o vakcinaciji ILI PCR TEST
 • PCR test za odlazak iz Omana u Abu Dhabi. Radi se u Omanu
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 480 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje sa pokrićem od COVIDA

Napomena:

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Obilazak grada Muscata – 30 €
 • Velika džamija – obala – Wadi Bani Khalida 55 € – cjelodnevni izlet
 • Ostrvo Damaniyat
 • Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen – 55€
 • Beach club – cijena će biti naknadno objavljena 65€
 • Krstarenje Omanskim zalivom uz večeru – 45€
 • Abu Dhabi – 40€
 • Safari u pustinji – 50 €

Sve cijene izleta su okvirne i zavise od broja prijavljenih putnika!

 *** Cijene su po osobi u dvokrevetnoj sobi. Ako sobu dijele dvije odrasle osobe.

 ***Cijena za kartično plaćanje: Iznos u cijelosti – cijena se uvećava za 3% / Obročno plaćanje do 6 mjeseci – cijena se uvećava za 6% / Obročno plaćanje do 12 mjeseci – cijena se uvećava za 9%

 *** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

 **MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

 ***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSLATI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVOR

 Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije

 Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 15 prijava.