Kružno putovanje

ISTANBUL – AFYON – ANTALIJA – PAMUKKALE – ISTANBUL
DATUM POLASKA:

CIJENA:

06.12.2022.
8 dana

od 880 KM

Pridružite se osmodnevnoj kružnoj turi koja nudi fantastične sadržaje, opuštanje u odličnim hotelima i obilaske arhitektonskih remek-djela antike.

PROGRAM PUTOVANJA:

Po dolasku na aerodrom u Istanbulu dočekati će Vas vodič na našem jeziku, te slijedi transfer u hotel. Prijava u hotel. Noćenje u Istanbulu.

Nakon doručka slijedi obilazak nekadašnjeg hipodroma, Plavu džamiju jednu od najstarijih i najljepših džamija na svijetu. Nakon toga nastavljamo do palate Topkapi koja se nalazi na vrhu Sarayburna, jedno od sedam istanbulskih brda između Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Stoljećima je bila zvanična rezidencija sultana i predstavlja najimpresivnije blago osmanske dinastije. Onda ćemo posjetite Egipatski bazar, koji se naziva i Bazar začin, sa svojim orijentalnim ukusima i bojama. Noćenje u Istanbulu. Opcionalno: Fascinantni izlet krstarenje Bosforom Krstarenje između dvije obale koje razdvajaju Evropu i Aziju, jedinstvena harmonija prošlosti i sadašnjosti, slave i jednostavne ljepote. To je bila privilegija moćnih i bogatih koji od tada žive pored izuzetnih voda Azije. Opcionalno: Istanbul noću

Danas se vozimo u Bursu, drevnu Prusiu, od 1326. godine prvu prijestolnicu Osmanskih sultana. Bogata prijestolnica provincije, smještena u plodnoj dolini, okružena je visokim planinama. Ugaone uličice, živopisne stare kuće, impozantne džamije i gusto naseljene čaršijske ulice, mirisne svim mirisima Orijenta; Duboki mostovi klisure usred grada, romantična stara groblja pored prostranih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji Bazar svile. Nastavak do Aizanoija, drevnog grada koji leži prema Emet, na periferiji naselja, u gradu Çavdarhisar. Çavdarhisar je postao naselje koje je većina stanovnika napustila grad Çavdarhisar zbog teške situacije zemljotresa 28. marta 1970. godine. Kao rezultat ovog zemljotresa, prva svjetska berza (berza hrane) otkrivena je tokom iskopavanja. Noćenje u Afyonu.

Nakon doručka vožnja do Antalije. Usput ćemo posjetiti drevni grad Sagalassos koji bio jedan od najvažnijih i jedan od prvih gradova Pisidije. Sudeći po ruševinama, grad je imao helenističke, rimske i ranobizantske utjecaje. Grad je naseljen 8000 godina prije Krista. Sagalassos je također bio jedan od najbogatijih gradova Pisidija. Grad je prilično dobro očuvan, te građevine kao što su agora, kazalište a nimfej se mogu posjetiti. Noćenje u Antaliji.

Danas ćete posjetiti Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Njegovo bogata vegetacija buja zahvaljujući zaštiti koju pruža veličanstvena planina okruženje planine Taurus.  Vidjet ćete jedan od simbola grada, Minaret Yivli koji je “„izbušeni” minaret, Na „Kapija tvrđave“, sahat-kula postavljen je na antičku kulu gradske utvrde. Tijekom razgleda grada imat ćete mogućnosti kupovine, posebno nakita i kožne odjeće. Posjet poznatom vodopadu Karpuzkaldiran. Noćenje u Antaliji.

Danas se vozimo preko slikovito prekrasnih planina Taurus do Pamukkalea, vrha brda pamučni dvorac,kompleks plitkih terasastih bazena. Usput posjetiti ćemo radionicu tkanja tepiha, gdje ćete vidjeti cijeli proces proizvodnje tepiha (od ekstrakcije sirovine materijali; svile, pamuka i vune do gotovog čvoranog proizvoda). Po dolasku ćete imate priliku za termalno kupanje u termalnom hotelu. Noćenje u Pamukkalama.

Nakon doručka vožnja do Manise do antičkog grada Sarda i posjet ostacima poznatog Artemidinog hram i antičke sinagoge. Na jugoistočnoj strani brda hrama ruševine su bizantske kapele iz 8. stoljeća. Nastavak do Istanbula i noćenje u Istanbulu.

Doručak. Transfer do aerodroma. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Sarajevo, uključene takse (Pegasus Airlines, prtljag 20 kg + 8kg)
 • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
 • Koktel dobrodošlice
 • Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike u Istanbulu
 • 7 noćenja u hotelima sa 4 – 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Cijena ne uključuje:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM.
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25,00 KM (uslijed opravdanih razloga: smrt, bolest…)
 • Pzo za osobe do 60 godina iznosi 16,00 KM
 • Pzo za osobe do od 60 do 70 godina iznosi 24,00 KM
 • Pzo za osobe od 70 do 80 godina iznosi 28,00 KM

Ponuda ne uključuje, opcionalne nadoplate:

 • Ručkovi I pića
 • Krstarenje Bosforom
 • Lični troškovi
 • Napojnice (bakšiš) za vodiče i vodiče