Kopenhagen

Danska, Hovedstaden, Copenhagen
DATUM POLASKA:

CIJENA:

29.10. - 31.10.2022.
3 dana

od 649 549 KM

Kopenhagen je glavni i najveći grad Danske, istražite i posjetite grad prepun zanimljive povijesti i kulturnih znamenitosti, te doživite djelić danskog načina uživanja u životu i saznajte zašto se Danci smatraju najsretnijim ljudima u svijetu.

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 05:00 i prijava na let za Kopenhagen. Let za Kopenhagen je u 06:35. Planirano vrijeme slijetanja u Kopenhagen je u 09:00, nakon čega slijedi transfer do hotela. Možemo ostaviti stvari do 14h, kada je prijava u hotel. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled grada. : Rådhuspladsen – Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg – sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg – zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Predlažemo Vam odlazak na krstarenje kanalima Kopenhagena. Povratak u hotel i noćenje.

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet vozom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vozom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet u najstarijem zabavnom parku u Evropi – Tivoli. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Predlažemo izlet vozom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vozom u Kopenhagen do 16h. Odlazak do hotela, preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom, Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Sarajevo. Let za Sarajevo je u 19:55. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 22:15.

Cijena uključuje:

 • POVRATNU AVIO KARTU NA RELACIJI SARAJEVO – KOPENHAGEN – SARAJEVO
 • RUČNA PRTLJAGA
 • HOTELSKI SMJEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU SA 3* / 4*
 • TRANSFER OD AERODROMA DO HOTELA I OD HOTELA DO AERODROMA
 • ORGANIZACIJU PUTOVANJA
 • PRATIOCA PUTOVANJA

Cijena ne uključuje:

 • PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 10 KM PO OSOBI
 • OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA 25 KM
 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 220 KM
 • FAKULTATIVNI IZLETI: ( KOPENHAGEN – 25 € /HELSINGOR – 60 € / MALMO – 40 €
 • INDIVIDUALNE TROŠKOVE
 • BORAVIŠNA TAKSA

Napomena:

Minimalan broj osoba za realizaciju izleta je 15