Rio de Janeiro, Brazil

JUZNA AMERIKA - KOLUMBIJA, PERU, BOLIVIJA, CILE, ARGENTINA I BRAZIL
DATUM POLASKA:

CIJENA:

01.03. - 24.03.2023.
24 dana

od  6.999 6.399 KM

Južna Amerika je raj za prave avanturiste, pokreće adrenalin i poziva one turiste koji žele aktivan odmor i uzbuđenje kao s filmskog platna. Prirodna bogatstva ove zemlje obogatit će vaš avanturistički duh i spisak osvojenih destinacija. I pored svoje autentične kulture i historije koje su ostavile za sobom brojne znamenitosti i spomeničko naslijedje, Južna Amerika može da se ponosi svojom specifičnim prirodom u kojoj se smjenjuju guste šume i strme stijene, moćne rijeke i brojna ostrva.
Naš udarni 24-dnevni program i istovremeno najljepše putovanje, prava avantura kroz bisere Južne Amerike (Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brzil): linije u Nazci, kanjon Colca, Machu Picchu, jezero Titicaca, slano jezero Uyuni, bolivijski altiplano, pustinja Atacama i sl., su vrhunci na tom putu.

Upoznajmo predjele izvajane magijom južnoameričke prirode, družimo se sa neobičnim ljudima, iskusimo živopisnu svakodnevicu kakvu pruža samo ovaj najuzbudljiviji kontinent naše planete. “Zavirite” u svaki njegov kutak, čarobnim putevima Anda, bolivijanskih visoravni, koloritnih laguna, bespregledne pustinje Atakame i hedonističkih prijestolnica kakve su Santjago, Buenos Aires, Bogota ili Rio.

Naš cilj je upoznavanje i autentičnih kultura i uživanje u blagodatima savremenih tekovina ovih područja. Dokučit ćemo znanja Inka civilizacije, upoznat ćemo običaje obavijene misterijom na Veštičijoj pijaci, odlutat ćemo daleko preko najvišeg jezera sveta Titikake, maziti alpake u divljim predjelima, zaljuljat ćemo se ispred ekvadorskih vulkana, probat ćemo najfinija vina Mendoze i brazilsku kafu, zaplesati tango na ulicama Boke, kupati se na najljepšim plažama Južne Amerike…
Naše putovanje u Južnu Ameriku čine neobični aranžmani gdje spajamo više država, regija i predjela u jednu avanturu; gdje se u potpunosti posvećujemo istraživanju i boravku u jednoj zemlji. Pridružite nam se!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje putnika ispred zemaljskog muzeja u 00:15, ukrcaj u autobus i vožnja prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu, odlazak na intervju za Argentinsku vizu ( Ovo vazi za osobe sa BH pasošem). Nakon intervjua, odlazak do hotela, smještaj u isti I slobodno vrijeme. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Preuzimanje pasoša iz ambasade i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava na let iz Budimpešte, u večernjim satima.

Nastavak leta za Kolumbiju preko nekog od Evropskih gradova. Po slijetanju na aerodrom Bogota, Po slijetanju u Bogotu transfer do hotela i prijava u hotel. Slobodno vrijeme.. Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo šetnjom kroz Calendariju, Istorijsko središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon obilaska starog dijela grada, slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena – dvodnevni razgleda uključujući odlazak na Monserat – 45€

Doručak, Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili, odlazak (fakultativno) do planine Monserat, odakle se pruža fantastičan pogled na Bogotu. Na planinu se penjemo žicarom, a kada se popnemo, na vidikovcu se nalaze kafeterije i restorani… Povratak u Bogotu, Slobodno vrijeme. – Okupljanje u hotelu i transfer na aerodrom u večernjim satima. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Limu.

Let za Limu u 01:00 poslije ponoći. Planirano vrijeme slijetanja u Limu je u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju, pasoška kontrola i preuzimanje prtljage, te transfer do hotela. Smještaj u hotel i odmor do podnevnih sati kada predlažemo razgled (fakultativno) Lime u pratnji lokalnog vodiča. LIMA – razgledanje prijestolnice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. stoljeću važila je za najveći i najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na kome se nalaze sjajne stare kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska vijećnica, predsjednička i biskupova palača. Vožnja kroz grad do čuvenog samostana San Francisco sastojim tunelima I katakombama. Kasnije, odlazak do fontana sa iluminacijama. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena razgleda – 35€

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Kusko. Transfer do hotela, smještaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Poslije podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najljepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prijestolnica, jer je simbolizirao idealnu državu, gdje su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana. Noćenje.

Cijena izleta:  25 €

Doručak. Transfer do Oljanta stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svjetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.

Cijena izleta 220 € (voz, autobus, ulaznice i vodič) – izlet se mora unaprijed rezervisti, minimalno 30 dana prije polaska.

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na jedinstveni I najvisočiji vrh na Andama – Rainbow planina. Imat ćete mogućnost popeti se na 5200m nadmorske visine. Po povratku u Kusko slijedi odlazak do hotela, noćenje.

Cijena izleta 100€

Rani transfer na aerodrom. Prijava na let za Calamu preko Santaga de Chile. Po dolasku u Calamu, slijedi transfer do San Pedro de Atacama. San Pedro de Atacama je centar kulture Atacameño, a kasnije i sjedište Inka. Sva kultura predaka nalazi se u tvrđavama i pukarama koje datiraju iz 12. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj geografiji i prirodnim klimatskim uslovima, razvijene su astroturističke aktivnosti, kao što su nezaobilazne ture za posmatranje zvijezda i učenje više o funkcioniranju svemira.  Urbano područje je sačuvalo svoju lokalnu arhitekturu, gdje se ističe crkva San Pedro de Atacama, proglašena nacionalnim spomenikom Čilea. Tu je i zanatski sajam raznih predmeta od keramike, drveta i vune. Po dolasku u ovaj gradić, smještaj u hotel i noćenje.

Iz hotela krećemo oko 7:30 ujutro do Salar de Uyuni. Prelazimo kontrolu policije i carine i krećemo prema Paso al Cajonu, koji se nalazi 60 kilometara od San Pedra de Atacame. Po ulasku u Boliviju, prelazimo u vozila 4×4 i ulazimo u nacionalni park Eduardo Abaroa gdje posjećujemo bijelu lagunu, zelenu lagunu, termalne kupke i gejzire Sol de Mañana.  Nastavljamo do lagune Colorada koja se nalazi na 4.100 metara nadmorske visine i naglašena je velikim brojem mikroorganizama koji na svjetlosti sunca fotosintezom stvaraju različite nijanse crvene. Ovo mjesto je dio najvažnijeg rezervata flaminga u Boliviji. Pratimo cestu za San Pedro de Quemez, ali prvo prolazimo kroz gradić Refugio, San Felipe, Pampas de Chiguana, Puesto Militar, Miradir de volcan Ollagüe, Lagunas Cañapa, Hedionda, Chiarcota, Honda i Ramaditas. Sve se to izvodi prolazeći kroz čuveni “Pasito Tuntún”, gdje se ne može voziti više od 4 kilometra na sat.  Tokom popodneva stižemo do sela San Pedro de Quemez, koje se nalazi u Salar de Uyuni, vrlo blizu vulkana.

Nakon doručka, idemo u posjetu starom gradu San Pedro de Quemez. Proći ćemo pored zaljeva Mala Mala, posjetiti pećinu Galaxias i Diabloovu pećinu, a zatim ćemo otići u Aguaquizu da vidimo najveće slano jezero na svijetu površine oko 12 hiljada kvadratnih kilometara. Na putu obilazimo muzej Chantani, mumije Coquesa, a zatim ulazimo u Salar de Uyuni, koja je najviša slana površina na svijetu. Salar se prostire na površini od 12 hiljada kvadratnih kilometara. Nudi nevjerovatne pejzaže koji su u prirodnom stanju. Zatim ćemo se uputite prema centru slanog jezera kako biste posjetili Inkahuasi i prošetat ćemo do vrha otoka gdje ćemo pronaći veliku količinu milenijskih divovskih kaktusa koji rastu jedan centimetar godišnje, a možemo vidjeti i neke okamenjene koralje. 12:00 do 13:30 sati: ručak na ostrvu Inkahuasi. Kasnije krećemo sa ostrva Inkahuasi do Hotela de Sal ili Cristal Samañana da uživamo u zalasku sunca. Dolazak u hotel i noćenje.

9:00: Posjeta Colchani i zanatskoj fabrici za preradu soli. Na putu posjećujemo Ojos de Agua, rudnike soli.  Zatim ćemo posjetiti Vilu Alotu, pustinju Solili, koloradu lagune, vruće izvore, pustinju Dalí, zelenu lagunu i bijelu lagunu. U podnevnim satima prelazimo iz  4×4 vozila i nastavljamo do San Pedro de Atacame. Planirano vrijeme dolaska u San Pedro de Atacama te transfer do aerodroma Calama, odakle ćemo imati let za Santiago u večernjim satima. Po dolasku slijedi transfer do hotela i smještaj u isti. Noćenje.

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje grada, u kojem ćemo vidjeti puno lijepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsjednička palata), Trg Ustava i dr. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Cijena izleta – 30€

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Vinna del Mar I Vallparaiso. Uživajte u živopisnim bojama Valparaisa i Viña del Mar u cjelodnevnom obilasku obalnih gradova iz Santiaga. Putujte kroz spektakularni krajolik Čilea, zaustavljajući se u slikovitoj dolini Kazablanke da probate čileansko vino, a zatim stignite u zeleni grad Viña del Mar. Divite se prekrasnoj plaži i revitalizirajte se ukusnim ručkom uz more (o svom trošku), a zatim odlazimo do Valparaisovog kaleidoskopskog niza kuća i brda. Snimite fotografije ulične umjetnosti i čujte zanimljivu historiju grada prije nego što se vratite u Santiago. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme i noćenje.

Cijena izleta 45 €

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Buenos Aires. Po dolasku slijedi transfer do hotela i smještaj u isti, a onda, fakultativno, poludnevno razgledanje grada, koje će obuhvatiti vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9.juli, trg ” Maja” , ” Casa Rosada” (Predsjednička palata), Katedralu, ” Kabildo” -Gradsku vijećnicu, pozorište ” Kolon”, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gdje se nalazi istoimeno groblje na kome je sahranjena legendarna Evita Peron i nekada radničku, a danas boemsku četvrt grada ” La Boca” , interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovog grada. U večernjim satima predlažemo  fakultativno, odlazak na Argentinsko veće uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta: 35€

Doručak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet do delte rijeke Parane, Tigre. To je veoma prijatna vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu vidjeti veoma lijepe kuće sa divnim baštama, zatim restorani i puno zelenila i cvijeća. Povratak u Buenos Aires, slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo fakultativ. no, odlazak na Argentinsko veće uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta delte rijeke Parane, Tigre: 60€

Tango: 80€

 Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost  organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom ” Gaučo tura” sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu ” kauboja” Južne Amerike. povratak u Buenos Aires i slobodno vrijeme do leta za IGUACU. Po slijetanju na aerodrom slijedi transfer do hotela. Smještaj u isti i noćenje.

Cijena izleta – 90€

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Iguasu vodopada, uz šetnju stazama sa kojih se perfektno vide i brazilska i argentinska strana vodopada. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Shopping u Paragvaj. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta – 55€

Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje za Rio u jutarnjim satima. Dolazak u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži Copacabana. Povratak u hotel.  Noćenje.

 Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada koji je po mnogim kriterijima,jedan od najljepših i najuzbudljivijih gradova na svijetu. Njegov fascinantan položaj, njegov najljepši ukras grada – plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Korkovado sa čuvenom statuom Isusa krista, vožnja žičarom prema planini Glava šećera. Zatim Barra da Tijuca, pa Istorijski centar grada uključujući Metropolitansku katedralu, Nacionalnu biblioteku, Operu, Trg Cinelandia, Muzej likovnih umjetnosti, pekaru Colombo, Selarónske stepenice, Lapa, Santa Teresa, samostan Sao Bento, Sambadrome (gdje su mnoge karnevalske manifestacije održavaju se), fudbalski stadion Maracana, Botanička bašta…. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

Cijena izleta 90€

Doručak, slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet brodom u Arraial do Cabo. Danas ćemo istražiti netaknute plaže i čistu vodu odlaskom brodom do Arraial do Caboa. Uz ovaj cjelodnevni obilazak istražit ćete područje poznato kao ‘brazilski Karibi’, a vodiču ćete prepustiti da se pobrine za prijevoz i ručak. Također ćete dobiti najbolje od ove kombinacije, kombinirajući brzi obilazak grada s izletom čamcem duž obale i na nekoliko otoka za kupanje i ronjenje. Obilazak grada Arraial do Cabo i izlet brodom. Povratak u hotel. U večernjim satima, predlažemo zajednički odlazak u Lapu. Lapa je dio grada koji je poznat po noćnom životu i Sambi. Opustite se ispijajući koktel uz ritmove sambe. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta 55€

Doručak. Slobodan dan za uživanje na prelijepim plažama Copacabana ili Ipanema. Opcija uz doplatu, let helikopterom iznad Rio de Janeira.

Cijena izleta 125€

Doručak. Slobodan dan. Poslije podne transfer na aerodrom. U Poslijepodnevnim / večernjim satima let do neki od Evropskih gradova. Po dolasku slobodno vrijeme do leta za neku od sljedećih destinacija: Budimpesta, Zagreb ili Dubrovnik. Po slijetanju u neki od navedenih gradova slijedi transfer do Sarajeva.

Nastavak leta za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u Poslijepodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • Autobuski prijevoz do Budimpešte, gdje ćemo ishodovati vizu za Argentinu I odakle će biti organizovan let
 • Avio karte sa pripadajućim taksama, prema itinereru putovanja
 • Svi transferi prema itinereru putovanja, od aerodroma do hotela i obratno, kao i između gradova autobusom, ako je tako naznačeno u programu putovanja;
 • Hotelski smještaji u hotelima sa 3* / 4* na bazi BB ( za vrijeme posjete Boliviji, smještaj će biti u hostelima ili Guesthausima)
 • Pratilac putovanja
 • Organizacija putovanja

Cijena ne uključuje:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti
 • PZO – 75 KM / 150 KM za osobe od 60 – 75 godina
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 1200 KM

Napomena

 • Popust na paket fakultativnih izleta 10%
 • Viza za Argentinu 150 USD – Plaća se u Budimpešti
 • Viza za Peru – 70 €– agencija ishoduje – placa se u agenciji.
 • Viza za Boliviju – dobije se na granici – 100 USD

Uplate:

 1. Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM
 1. 60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja
 1. 31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni iznos.

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od putovanja i za njega se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

Otkazi od strane putnika:

 1. u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadržava 500 KM
 1. U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadržava 50% iznosa aranžmana.
 1. u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadržava 100% iznosa aranžmana.
 • Za realizaciju putovanja je potrebno minimalno 10 prijavljenih putnika.
 • Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja Putničke agencije

VAKCINACIJA: obavezno ŽUTA GROZNICA, HZZO preporučuje cijepiti se protiv TETANUSA, TRBUŠNOG TIFUSA, HEPATITISA