Hurgada

DATUM POLASKA:

CIJENA:

2022.
5 dana

od   KM

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora. Također je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Od malog ribarskog mjesta izrasla je u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, prestižno ljetovalište sa starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor uz temperatura vazduha koja se u toku godine ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa.
Procvat Hurgade počinje tek od 1980. Prostire se zapadnom obalom Crvenog mora u dužini od 36 kilometara na samom obodu pustinje. Od sjevera ka jugu dužina grada je skoro 40 kilometara. U zalivima Makadi i Soma nikli su fascinanti turistički centri sa neophodnom infrastrukturom i modernim hotelima. Nešto dalje od gradskog jezgra nalaze se još tri popularna ljetovališta: El Guna, Safaga i Makadi…
Klimu karakterišu vruća i suha ljeta i tople zime. Konkretno, u februaru temperatura vode u priobalju je oko 20 stepeni a vazduha između 23 i 25 stepeni Celzijusa. Za turiste se organizuju i atraktivni izleti u pustinju s posetom beduinskim selima i doživljajem zvanim jahanje kamila.

PROGRAM PUTOVANJA:

Cijena uključuje:

  •  

Cijena ne uključuje:

  •  

Izleti:

KRSTARENJE
Doplhin house – Cjelodnevni izlet.

Uživajte u krstarenju prelijepim vodama Crvenog mora. Zaustavljanje na najlepšim mjestima za snorkeling i mjestima gdje se kreću delfini. Ukoliko nas posluži sreća, pružiće vam se jedinstvena prilika da vidite i možda čak plivate sa delfinima u njihovom prirodnom okruženju.

RAJSKO OSTRVO
Cjelodnevni izlet

Čuveno Rajsko ostrvo odavno privlači turiste u Hurgadi. Uživajte u  pješčanoj plaži i zadivljujućoj podvodnoj flori i fauni koja će vas ostaviti bez daha. Ručak i pića na brodu uključeni su u cijenu. Obezbedjena oprema za snorkeling (maske i peraja).

RONJENJE
Zaronite u velike dubine  Crvenog mora sa maskom i bocom za ronjenje. Ovo neprocenjivo bogatstvo Egipta, pored historijskih znamenitosti, najveća je atrakcija zemlje faraona. Nevjerovatno živ i šaren podvodni svet ostaviće Vas bez komentara. Obuka, 2 zarona u pratnji instruktora. Ručak i pića na brodu uključeni u cjienu.

BROD SA STAKLENIM DNOM
Istražite nebrojena blaga Crvenog mora. Stakleno dno ovog broda omogućiće Vam  da budete svjedok svih ljepota crvenomorskog podvodnog svijeta! Trajanje programa 2 sata. Piće na brodu je uključeno u cijenu.

JEEP SAFARI
Odlazak džipovima u pustinju s posetom beduinskom selu i upoznavanje sa tradicionalnim načinom života ovog naroda. Jahanje kamila, vožnja kvadova i bugija, kao i posjeta terarijuma pustinjskih životinja i zmija. Izlet završavamo sa orijentalnim programom pod vedrim nebom (trbušna plesačica, fakir, Tanura) uz uključenu večeru.

LUKSOR
Otkrijte historiju staru hiljadama godina. Posjetite najveći hram na svetu, legendarni  Karnak i čuveni hram kraljice Hatšepsut i Memnonove kolosalne statue. Na kraju i najveće čudo Luksora – Dolina kraljeva! Obidjite fabrike alabastera i papirusa. Ručak i ulaznice za lokalitete su uključeni u cijenu.