Herceg Novi i Igalo

HERCEG NOVI  se nalazi na ulaza u jedan od najlepših zaljeva svijeta, Boku Kotorsku. U njemu su se susretale i ukrštale različite civilizacije što je ostavilo duboki trag na njegov današnji izgled. Već prvi pogled na Stari grad otkriva niz zidina sa visokim i snažnim kamenim tvrđavama i kulama. Herceg Novi je grad sa najvišom prosječnom temperaturom na Jadranskom moru, sa više od 220 sunčanih dana u godini. Ovo je grad koji nazivaju “gradom vječnog zelenila “, mjestom u koje su njegovi pomorci doneli više od 250 vrsta egzotičnog bilja sa svojih dalekih putovanja kao svojevrsno sjećanje na zemlju i ljude , mora i obale svojih dalekih putovanja.

IGALO  Nekada predgrađe Herceg Novog a danas veoma privlačan gradić, savremeni turistički i medicinsko-zdravstveni centar , koji gostima pruža sve uslove za odmor , rekreaciju i lječenje . U Igalu se uspješno liječe razne bolesti uz pomoć najsavremenijih metoda i ljekovitog blata. Duž šetališta Pet danica koje povezuje Igalo i Herceg Novi , nalaze se razni sadržaji koji gostima omogućavaju sadržajan, prijatan i opuštajući odmor.

BIJELA  je malo gradsko naselje u Boka Kotorskom zaljevu u opštini Herceg Novi.U prošlosti je Bijela bila selo ribara, vinogradara, maslinara i pomoraca, a najprepoznatljivija je po tradiciji brodogradnje. Plaže male i pješčane.