Zlatibor, Srbija

Zlatibor je planina nestvarne ljepote koja sa razlogom predstavlja dragulj turističke ponude regiona. Povoljna klima, čist planinski vazduh, fascinantna zlatiborska priroda, odlični uslovi za rekreativce i sportiste, adrenalinski sadržaji, jako puno opcija za kupanje, najbolje skijaške staze, tradicionalno gostoprimstvo i uvijek dobra kuhinja su razlozi zašto odabrati ovu destinaciju.

Budimpešta, Mađarska

– kraljica Dunava kako je još zovu, se graciozno podvuče pod kožu kao nekakva nježna dama kojoj se
rado osmjehnete. Mnoštvo zanimljivih priča i tajni, monumentalnih građevina i mostova, prekrasnih parkova i
šetališta uz obalu Dunava, šarenolikih kafića, restorana, pabova i čardi samo čeka na Vas da ih otkrijete u posjeti
ovom prekrasnom gradu. Upoznajte se sa Budimpeštom na malo drugačiji način, ukrotite plavi Dunav, posjetite
nezaboravnu Sentandreju, proveselite se u čardi, obiđite zoološki vrt i nagradite se relaksacijom u ljekovitim
termama. Za kraj se počastite šopingom u tržnom centru „Arena“ ili Vaci ulici. Gaudi Travel i Budimpešta čekaju na
Vas!

Novi Sad & Sremski Karlovci – Đoletov đir

Krećemo na putovanje kroz jedan sasvim neobičan život… Na tom putovanju ćemo pričati o velikom novosadskom umjetniku, pjesniku ravnice, Đorđu Balaševiću. Ovo je putovanje koje je posvećeno njemu. Napustio nas je prerano i preselio se međ’ zvijezde. One iste zvijezde koje je tako umješno kovao u svoje stihove. Ko je bio Balašević, kakve su bile njegove prve ljubavi? A kakva je tek bila njegova najveća ljubav? Ljubav za koju je njegov prijatelj Rade Šerbedžija rekao da je kao Petrarkina Laura. Kako je to jedna sasvim melanholična ravnica dala toliko puno romantičara ? I da li je naš Đole posljednji romantičar? Sve su to pitanja na koja ćemo pokušati da na ovom putovanju damo odgovore. Pa krenimo polako…

Kopenhagen, Danska

Kopenhagen je glavni i najveći grad Danske, istražite i posjetite grad prepun zanimljive povijesti i kulturnih znamenitosti, te doživite djelić danskog načina uživanja u životu i saznajte zašto se danci smatraju najsretnijim ljudima u svijetu.

Južna Amerika: Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Peru

Južna Amerika je raj za prave avanturiste, pokreće adrenalin i poziva one turiste koji žele aktivan odmor i uzbuđenje kao s filmskog platna. Prirodna bogatstva ove zemlje obogatit će vaš avanturistički duh i spisak osvojenih destinacija. I pored svoje autentične kulture i historije koje su ostavile za sobom brojne znamenitosti i spomeničko naslijedje, Južna Amerika može da se ponosi svojom specifičnim prirodom u kojoj se smjenjuju guste šume i strme stijene, moćne rijeke i brojna ostrva.

Južna Amerika: Kolumbija i Peru

Južna Amerika predstavlja potpuno novi svijet jer pruža mnogo raznovrsnosti čak i onim iskusnijim avanturistima. Pregršt vulkana, jezera, visokih planina, ali i istorijskog nasljeđa. Na ovoj turi od deset dana ćete imati priliku da doživite toliko toga da ćete sigurno poželjeti da se ponovo vratite u ove krajeve.

Sicilija, Italija

Posjeta Siciliji je zaista praznik za sva čula. Doživite Siciliju, najveće ostrvo u Sredozemnom moru, gdje će vas spoj raznolike umjetnosti, kulture i prirode zauvijek zavesti; i sigurno će ostati vaša vječna ljubav. Sicilija je doslovno “ostrvo sa razglednica”. Neizbrisivi tragovi ljudi, koji su ovdje živjeli, su ovo mjesto učinili tako posebnim i jedinstvenim, u smislu umjetničkih i kulturnih sadržaja od ogromne vrijednosti. Najinspirativnije prirodne ljepote na Siciliji uključuju: izolirane plaže, netaknute šume, prelijepa ostrva koja nude neke od najspektakularnijih plaža u ovoj oblasti, šarmantni sela i gradovi, kao i obilje antičkih ruševina i arheoloških nalazišta.

Oman i Abu Dabi

Iako je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kojem caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom, te srdačnim i gostoljubivim stanovništvom. Ovo putovanje odvest će vas u prelijepu prijestolnicu Muskat i brojnih kulturno historijskih spomenika. Zaustavit ćemo se u obalnom mjestu Sur gdje ćemo na obali svjedočiti kako velike zelene kornjače polažu jaja.
Iz Omana ćemo produžiti u Abu Dabi, gdje ćete provesti nezaboravno vrijeme u fantastičnom hotelu sa pet zvjezdica koji se nalazi direktno na plaži.

Milano, Italija

glavni grad Lombardijske regije, poznat je po svojim modnim kućama i trgovinama, te čuvenoj ulici Montenapoleone i Galeriji Viktora Emanuela (Galleria Vittorio Emanuele) — koja se smatra najstarijim trgovačkim centrom u svijetu. Ova talijanska metropola, grad mode i opere (dom je i mnogih značajnih skladatelja), posjeduje bogato kulturno nasljeđe i jedinstveno kulinarstvo. Sve navedeno ga čini veoma atraktivnim i zato se Milano smatra jednom od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi.

Firenca, Pisa, Lucca, Cinque Terre – U SRCU TOSKANE, Italija

Firenca i šira regija Toskane — zavodljiva mjesta za kraća putovanja. Toskana, regija bogate historije i sadržajnog savremenog života. Uživajte u njenim predivnim malim gradovima i vožnji vozom s pogledom na ljepote Italije. Obilazimo sva mjesta koja se moraju vidjeti, kako biste potpuno doživjeli ovaj nevjerojatan krajolik i njen glavni gradu Firencu — dom mnogih remek-djela renesansne umjetnosti i arhitekture.