Već od 682,00KM

Fibula Sarajevo

Opis

„Dio svijeta gdje zemlja dodiruje nebo“, ovo su rijeći pergamskog kralja Atalosa II, osnivača ovog predivnog grada na Mediteranu. U II vijeku p.n.e. osnovan je je grad Attalea kako se prvobitno zvala Antalija. Po legendi, u  potrazi za najljepšim dijelom na zemlji, kralj je pronašao ovo mjesto i tu formirao grad. Grad sa preko 300 sunčanih dana u godini, bogatom historijom, modernim zdanjim i predivnim plažama svakako je jedno od mjesta koje se ne smije propustit.

Grad Antalija može se podijeliti na dva dijela: jedan je moderan, u mnogo čemu podjeća na evropski grad sa širokim bulevarima, modernim zdanjima, luksuznim prodavnicama, i drugi koji još uvijek živi u nekom prošlom vremenu i to je dio oko stare luke u Antaliji. U samo okolini Antalije postoji dosta zanimljivih mjesta koje treba posjetit a neka od njih su drevne mjesta poput Aspendos, Perge, Phaselis, Manavgat, Side i Termessos, svi na udaljenosti oko 50km od grada.

U gradu postoje odlični restorani, prodavnice, dobra infrastruktura, diskoteke. Ovdje vam neće ponestatit dobrog provoda. Stara luka je mjesto na kome se održavaju mnogi koncerti i događaji na otvorenom. Lara Kundu je nova oblast koja se nalazi najbliže aerodromu u Antaliji. Oblast se sastoji od hotela visoke kategorije, smještenih na poznatoj Lara plaži koja je duga 8km, sa kristalno čistim morem. U isto vrijeme ova oblast je  veoma blizu centra Antalije. Za samo nekoliko minuta vožnje stižete do trgovinskog centra ili do znamenitosti. 

Cjenovnik

Cijene u PDF formatu u gornjem desnom uglu.

Naznačene cijene su po osobi i na njih se posebno plaćaju aerodromske takse u iznosu od 160,00 KM.

Cijena avio karata za djecu koja ne plaćaju smještaj je 400,00 KM dok su aerodromske takse 160,00 KM po osobi.

Djeca do 2 godine i odrasli preko 60 (do 70) godina starosti dodatno plaćaju PZO u iznosu od 10,00 KM bez obzira na broj noćenja.