Već od 349,00KM

Ventura Travel

Opis

RIM -  La citta dei sette colli (grad na sedam brežuljaka, La citta eterna (vječni grad) ili jednostavno L' Urbe (grad) samo su neki od nadimaka ovog fascinantnog grada, koji i danas predstavlja jedan od najdrevnijih svjetionika civilizacije,čemu svjedoče mnogobrojni spomenici antičke i svjetske baštine, najznačajniji kršćanski hramovi i brojni muzeji sa bogatim kolekcijama umjetnina iz raznih epoha  ovoga grada... Arhitektura koja vas ostavlja bez daha, uske i slikovite uličice, čarobni trgovi ,bezbroj fontana.

 

Program Putovanja

 

Program i termin putovanja: 06.03.2018.g.

1.i 2.dan Sarajevo - Rim

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima cca 15:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Italiju uz pauze po potrebi grupe. Po dolasku u Rim smještaj u hotel. Kraći odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kraći obilazak grada i upoznavanje sa lokalnim običajima te načinima transporta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Rim / Loko tour - Vatikanski muzeji

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Rima u pratnji vodiča sa stručnim objašnjenjima (bus/walk tour): Piazza Venezia, spomenik Vittoru Emanuele II, Colosseum, Circus Maximus, rijeka Tibar, odlazak do trga Sv. Petra odakle se pruža pogled na i sjedište Vatikana, odlazak do fontane di Trevi, Via del Corso, Piazza Espagna i mnogih drugih... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Rim / Tivoli

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Tivolija – gradića koji se nalazi nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este građevinom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a svojom impozantnošću plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od značajnih porodica renesansnog Rima. Noćenje.

5. i 6.dan Rim / Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Vožnja prema BIH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u podnevnim satima. Kraj programa.

Cjenovnik

CIJENA PROGRAMA 349,00 KM
-rađeno na bazi 35 osoba/uplata

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (Klima, TV-dvd, WC),
  • Smještaj u Rimu, u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
  • Organizacija putovanja i vodička služba;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje - 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Lokalna turistička taksa 3,50 EUR dnevno po osobi (plaća se lično u hotelu),
  • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  • Individualni troškovi;
  • Provizija za kartično plaćanje na rate:

RIM / 8.MART – Bus