već od 1299,00

Centrotrans

Opis

Glamurozni, uvijek eksponirani dragulj Ujedinjenih Arapskih Emirata živi za Vašu pažnju!

Okupan suncem tokom cijele godine, Dubai je elitna turistička destinacija. Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova.

Okružen toplim morem s jedne strane i beskrajnom romantičnom pustinjom s druge strane, Dubai privlači sve, od turista do poslovnih ljudi, koji u ovom glamuroznom gradu kontrasta, u egzotičnom dodiru Istoka i Zapada, uvijek mogu pronaći nešto što de im probuditi radoznalost i maštu.

Program Putovanja

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 27.04.2018. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 11.00h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 14:15h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 21.50h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Dubaiju (cca 15-20 minuta vožnje). Smještaj i noćenje.

2. DAN, 28.04.2018 (SUBOTA), DUBAI

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada. Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za  fotografisanje). Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. 

Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima.

Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.

3.  DAN, 29.04.2018 (NEDJELJA), DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Miracle I Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom. Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.

4.  DAN, 30.04.2018 (PONEDJELJAK), DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz  rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Noćenje u hotelu.

5.  DAN, 01.05.2018 (UTORAK), DUBAI – SHARJAH – DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak u Sharjah. Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata Sharjah (Šardža), udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasbi s „Eye of the Emirates“ – ogromnim točkom koji nudi prelijep panoramski pogled i na obližnji Dubai. Povratak u Dubai. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta Dhow Marina Cruise. Povratak u hotel. Noćenje.

6.  DAN, 02.05.2018 (SRIJEDA), DUBAI

Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Direktan let FZ 761 za Sarajevo u 09.15h sa dolaskom u Sarajevo u 13.15h. Kraj putovanja.

 

Cjenovnik

 

CIJENA: 1.299,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 15.01.2018.

Cijena nakon 15.01.2018 iznosi 1.399,00 KM.

 

U cijenu je uključeno:

 

U cijenu nije uključeno:

  • Viza za UAE 160,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji, rok za  izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),
  • Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),
  • Fakultativni izleti i napojnice
  • Putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (24,00 KM).
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 450,00 KM 

Napomene

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,80 KM. Agencija zadržava pravo poromjene cijene u slučaju promjene kursa. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

 

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja. Preporučujemo pročitati ih na ovom linku:

http://centrotours.ba/uimages/OPCI_USLOVI_PUTOVANJA.pdf

Važne informacije

Važne napomene:

  • Plaćanje fakultativnih izleta se vrši na licu mjesta u USD i zavisi od broja prijavljenih putnika.
  • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta previđenih programom podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (vremenskim uslovima, radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom ili slično).